מאות מוזמנים בהם שופטים, פרקליטים, רבנים וחברי מועצת העיר הגיעו לפתיחת לשכת עורכי הדין באשקלון * בין הבאים, השופטת רויטל יפה-כ”ץ נשיאת המחוזי השופט אבשלום מאושר, סגן נשיאת ביהמ”ש השלום באשקלון ויו”ר המחוז דני אליגון * עו”ד אלעד דנוך ראש השלוחה באשקלון: “הלשכה נועדה לספק לעורכי כתובת אמיתית ותוססת בה יתקיימו ימי עיון, השתלמויות מקצועיות וקידום יוזמות חברתיות בדגש על חיבור לקהילה”/ איילת טפירו
ביום ראשון שעבר האחרון במעמד מכונן וראשון מסוגו פתחה לשכת עורכי הדין את משכנה החדש באשקלון: למעמד החגיגי הגיעו מאות מוזמנים בהם שופטים בכירים, עורכי דין ותיקים וצעירים, רבנים וחברי מועצת העיר. הלשכה החדשה ממוקמת בקומה החמישית בבניין ‘אשקלון סנטר’ ברחוב הגדוד העברי בעיר, מכילה אולם הרצאות ובעלת עיצוב חדשני, מוקפד ומרענן.
בין המכובדים שהגיעו, השופטת רויטל יפה-כ”ץ, נשיאת בית משפט המחוזי בבאר-שבע; השופטת דינה כהן מביהמ”ש המחוזי בב”ש, השופט אבשלום מאושר, סגן הנשיאה בביהמ”ש באשקלון; השופט גיל דניאל, סגן הנשיאה בביהמ”ש באשדוד, השופטים משה הולצמן ואור אדם מבית משפט השלום בקרית גת, השופטים אמיר דאהן, סבין כהן, אורית חדד וטל לחיאני-שוהם מביהמ”ש השלום באשקלון; יו”ר המחוז עו”ד דני אליגון, מ”מ יו”ר המחוז וראש השלוחה באשקלון עו”ד אלעד דנוך וחברות הוועד, עו”ד חופית אדרי ועו”ד אורית סער ומנכ”לית המחוז שרון בירון-מרקוביץ’.
כמו כן נרשמה נציגות מכובדת עורכי הדין הוותיקים והצעירים אשר הגיעו בהמוניהם. גם בקרב חברי המועצה נרשמה נוכחות מרשימה, תומר גלאם, סגן ראש העיר, סופה ביילין, סגנית ראש העיר, חברי המועצה, יורם שפר, משה אטיאס, יורי ברנט, יורם מכלוף וחי דהרי.טקס קביעת המזוזה נערך על ידי הרב יצחק ברדא והרב יעקב אביטן, ובסיומו נשא דברי פתיחה עו”ד אלעד דנוך ראש השלוחה באשקלון. “אני זוכר את המקום הזה בפעם הראשונה שהגענו לכאן”, פתח עו”ד דנוך, “שני משרדים מחוברים, רצפה אפורה וקירות שמשוועים לצבע. אבל הנה, אחרי הרבה עבודה, תיאומים, הזמנות וספקים, אנחנו עומדים כאן היום ובפעם הראשונה בתולדות העיר, פותחים את לשכת עורכי הדין באשקלון”.עו”ד דנוך הסביר על תפקידי הלשכה החדשה ומטרותיה: “הלשכה נועדה לספק לכמעט 1,000 הפרקליטים באשקלון והסביבה כתובת אמיתית ותוססת, בה יתקיימו מגוון רחב של פעילויות – ימי עיון שוטפים, השתלמויות מקצועיות, העשרות תרבותיות וישיבות חשובות של ועדות הלשכה וגם לקדם יוזמות חברתיות וציבוריות בדגש על חיבור עורכי הדין לקהילה. לשכה חזקה היא לשכה שמשפיעה בצורה ישירה על עולמם המקצועי של חבריה, לשכה אשר דואגת להנגיש את הידע המשפטי בצורה מיטבית, לשכה שלא שוכחת את הקהילה בה היא נטועה, שבה לכל אחד מאיתנו השפעה אדירה ויומיומית: אם זה בדיני נפשות ואם בדיני ממונות”.
לסיום בירך עו”ד דנוך על שיתוף הפעולה ההדוק עם עו”ד דני אליגון יו”ר המחוז ועו”ד אפי נוה ראש הלשכה. “יש לנו מחוז חזק אותו מצעיד קדימה חברי דני אליגון”, אמר דנוך. “מחוז שמעניק רוח גבית עצומה לעורכי הדין, מחוז רווי בפעילויות והעשרות מקצועיות, שנותן לפרקליטים החברים בו מאילת, דרך באר-שבע ועד אשקלון ואשדוד את כל הכלים המשפטיים כדי להצליח. יש לנו לשכה חזקה ומורגשת בראשה עומד אפי נוה, לשכה שהופכת לאיגוד מקצועי חזק, שקשה להתעלם ממנו ובאותה נשימה לשכה שמבינה ללב חבריה, מפחיתה את דמי החבר ומנהלת מאבק בלתי מתפשר בהצפת המקצוע והסגת גבול המקצוע”.מיד לאחר מכן נשאה דברים השופטת רויטל יפה-כ”ץ, נשיאת בית המשפט המחוזי בבאר-שבע. “אני ילידת ירושלים”, פתחה ואמרה. “בחרתי לפני שנים רבות לעבור ולהתגורר באשקלון. אני מברכת על בחירה זו מדי יום. נדמה מה שאני הבנתי לפני עשרות שנים מתחיל לחלחל לאוכלוסייה כולה. הפריפריה מציעה איכות חיים, דיור במחירים סבירים, אוכלוסייה צעירה, משכילה ואיכותית, כן כולל עורכי הדין. איפה ניתן למצוא מקום מדהים כמו המרינה באשקלון, איפה ניתן למצוא אחווה ושכונה במובן הטוב של המילה כמו של פעם, אם לא באשקלון. בעבר היו באים אליי לבית המשפט עורכי דין מאיזור מהמרכז, ומספרים לנו בעדינות מה עושים בתל אביב, היום מצטטים את פסקי הדין שלנו, של שופטי הפריפריה, בכל רחבי הארץ, רק אנחנו תושבי הפריפריה נוכל להגשים בגאווה את חלומם של החלוצים, רק אנחנו באמצעות מרכזים כמו זה של לשכת עורכי הדין באשקלון נהפוך את הפריפריה למרכז”.”אכן מדובר ביום חגיגי”, פתח ואמר השופט אבשלום מאושר, סגן נשיאת ביהמ”ש השלום באשקלון. “למעשה מטרת עורך הדין לייצג את האינטרס של בעל הדין – זו דרכה של מערכת המשפט בכל דורות ישראל להנגיש את זכויות בעל הדין לפני בית המשפט. בדרך זו אנו השופטים ואתם עורכי הדין והאזרח מן השורה, באותה סירה מפוארת שמטרתה תיקון היישוב, דרך ארץ, חברה מתוקנת וריבוי השלום והסדר הציבורי”.עו”ד דני אליגון יו”ר מחוז הדרום בלשכת עורכי הדין, הודה לעוסקים במלאכה וציין בדבריו כי “השלוחה הינה חלק ממעגל בסיסי אותו אנו מובילים לפיו הדרום הוא במרכז ויש לנו מה לתרום ולתת כי אנחנו טובים ואפילו טובים יותר. בכל מקרה חשוב שהמקום יפעל אני הוריתי להעביר את הספרים מספריית המכללה לשלוחה ולו בשל הנראות. אנחנו נקים שם גם עמדת ‘ברק’ כבר בחודש ינואר”.לסיום, סיפרה עו”ד אורית סער חברת ועד המחוז ויו”ר פורום בתי משפט לכיש במחוז על העבודה המשותפת והודתה לכל העוסקים במלאכה החשובה שהובילה לפתיחת הלשכה באשקלון.