29,210 תלמידי אשקלון פתחו ביום שישי את שנת הלימודים תשע”ח. מספר הפניות במוקד העירוני ירד משמעותית. ראש העיר בפועל, תומר גלאם: “התלמידים נהנים כיום ממבנים חדשים לגמרי או ממבנים שעברו שיפוץ משמעותי. גם למקומות שעוד לא הגענו, נגיע, וניצור סטנדרט אחיד לכל מוסדות החינוך בעיר”
29,210 תלמידי אשקלון פתחו ביום שישי את שנת הלימודים תשע”ח. ראש העיר בפועל, תומר גלאם, סייר במספר בתי ספר וגנים. במהלך השבועות הקרובים הוא יגיע לכל מוסדות החינוך. היום הראשון ללימודים הוכתר בהצלחה וללא תקלות, ראייה לכך, מחלקת רישום של אגף החינוך שהייתה ריקה מאדם, בניגוד לשנים עברו.
נתון נוסף, שמעיד על הכניסה החלקה הוא כמות הפניות שהייתה למוקד העירוני. 54 פניות בלבד לעומת למעלה מ-200 פניות בשנת 2016.
רגע מרגש במיוחד, היה לראות את תלמידי ‘מעיין שרה’, שהחלו ללמוד במתנ”ס ‘וולדנברג’. אחרי מאמצים רבים והשקעה מרובה של ראש העיר בפועל והצוות המקצועי, המתנ”ס הוכשר עבור התלמידים ואיפשר את כניסתם לכיתות.
גם עבור ראש העיר בפועל זה היה יום מרגש, בנו הקטן נהוראי עלה לכיתה א’ בבית הספר ‘בית יחזקאל’.
ראש העיר בפועל, תומר גלאם: “היה מרגש מאוד לפגוש את הילדים שעולים לראשונה לגן, את הילדים שעולים לכיתה א’, את תלמידי החטיבות והתיכונים. חלקם נהנים כיום ממבנים חדשים לגמרי, חלקם ממבנים ששופצו באחרונה, וגם למקומות שעוד לא הגענו, נגיע, וניצור סטנדרט אחיד לכל מוסדות החינוך בעיר. מאחל שתהיה לכולנו שנת לימודים מוצלחת”
לראש העיר בפועל, תומר גלאם, הצטרפו מ”מ ראש העיר, סופה ביילין, סגניו, יורם שפר ורמי סופר, הממונה על החינוך, בוריס מנור, סגן מנהל מינהל חינוך, יובל זוזט, חברי מועצה נוספים וצוות מקצועי.
הממונה על החינוך, בוריס מנור: “שמחתי לראות שתלמידים רבים פתחו את שנת הלימודים תשע”ח בחיוך רחב, אני מקווה שהשנה התלמידים יעשירו את הידע שלהם וירחיבו אופקים. יש לזכור שלימודים הם לא רק מדד לציונים והישגים, אלא מדובר בתהליך של צמיחה והתפתחות בתור בן אדם, חבר וכאזרח ישראלי. אני רוצה להודות לראש העיר בפועל, תומר גלאם ולדרג המקצועי של מינהל החינוך, על כך שעבדו במרץ על מנת ששנת הלימודים תיפתח כסדרה על הצד הטוב ביותר”.
סגן ראש מינהל חינוך, יובל זוזט: “אני שמח על כך ששנת הלימודים תשע”ח, נפתחה בצורה מצוינת. נוספו למערכת החינוך מבנה חדש של בית הספר פסגות, שלב א ו-ב, שלב ב’ של בית הספר ‘מצפה ימים’ ו-11 כיתות גן חדשות. מודה מאד לכל שותפי לעשייה ומאחל לכולנו שנת לימודים פורייה ומוצלחת”.