OLYMPUS DIGITAL CAMERA

לסגור את רוטנברג?

בניגוד לתכנית של משרד האנרגיה:

כדי להפחית באופן מירבי את זיהום האוויר מייצור החשמל יש לסגור לאלתר את תחנת הכח הפחמית הישנה ולהחליפה בתחנת כוח בגז טבעי:

הסבת תחנת רוטנברג הישנה עומדת בניגוד ליעדי משרד האנרגיה לשמירת בריאות הציבור מעבודה כלכלית שנערכה עולה כי המשך הפעלתן של התחנות הפחמיות הישנות והסבתן לגז על ידי חברת חשמל במקום הקמת מתקני ייצור חדשים, תפגע באיכות האוויר ותביא לבזבוז עצום של גז טבעי על חשבון הדורות הבאים/ אשקלון פוסט, צילום:ארכיון

על מנת להפחית באופן מירבי את זיהום האוויר הנגרם מייצור חשמל, יש להפסיק את פעילות תחנות הכח הפחמיות הישנות, בהן תחנת הכח רוטנברג באשקלון באופן מיידי ולא להסבן לגז טבעי. כך עולה מעבודה כלכלית שערך פורום יצרני החשמל הפרטיים.

כזכור, לאחרונה פרסם משרד האנרגיה תכנית אסטרטגית למשק האנרגיה עד לשנת 2030, כאשר מטרתה העיקרית הינה הקטנה משמעותית של היקף זיהום האוויר בישראל. התכנית כוללת, בין היתר, הפסקת השימוש בפחם במתקני ייצור החשמל והגברת השימוש בגז טבעי לצורך ייצור חשמל.

אולם, במקביל לקידום התכנית והקריאות להפחית את זיהום האוויר, משרד האנרגיה פועל להסבת תחנות הכח הישנות – רוטנברג באשקלון ויחידות 6-5 בחדרה לגז טבעי, מהלך אשר יביא לשריפה כפולה של גז טבעי ולגידול משמעותי בפליטות CO2 זאת בהשוואה לפעילותן של תחנות יעילות יותר הפועלות אף הן על גז טבעי.

על פי הנתונים, תחנת הכח הפחמית הישנה אשר תוסב לגז טבעי תצרוך ותשרוף כמות גדולה יותר של גז על מנת לייצר חשמל. לעומתה, מתקני ייצור חשמל מודרנים הפועלים בטכנולוגית מחזור משולב (מחז”ם), יעבדו ביעילות גבוהה הרבה יותר. משמעות הדבר הינה שריפת קטנה יותר של גז טבעי ופליטת פחות מזהמים. אף על פי כן, בעבודה מציינים כי יש לשמר את התחנות הפחמיות הישנות להפעלה בחירום בלבד.

מהניתוח עוד עולה, כי מעבר לפגיעה באיכות הסביבה ולזיהום האוויר, הסבת התחנות הפחמיות הישנות תעלה לכלל המשק כ-4.5 מיליארד ₪ ותביא לבזבוז משאבי הגז הטבעי של ישראל על חשבון הדורות הבאים. בתוך כך, שריפה מואצת של גז טבעי עלולה ליצור בעיה למדינה שתידרש לעבור לגז טבעי נוזלי שהוא יקר יותר משמעותית והאספקה שלו פחות בטוחה ויציבה.

כזכור, על פי דוח ריכוזיות ייצור החשמל של איגוד ערים אשקלון שיצא השנה, תחנת הכח רוטנברג שהינה התחנה השנייה בגודלה בארץ מבחינת הספק, אחראית לכ-64 מיליארד ק”ג פליטות CO2 בנפת אשקלון, נכון לשנת 2016.

שתף באמצעות:

תגובות פייסבוק

תגובות פייסבוק

אודות מערכת האתר

קרא גם:

מי רוצה עסק באקו פארק?

Share this on WhatsApp יזמים, ההזדמנות העסקית הגדולה בישראל מחכה לכם: מתחם ההסעדה והמסחר באקו-פארק …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.