משחק העונה!

מתן חוזז וריף מסיקה, שחזר לחיים, העלו את הפועל אשקלון מעל הקו האדום עם ניצחון חוץ יקר וראשון העונה | את המכה הקשה והשבועית, אשקלון קיבלה מבית הדין של ההתאחדות לכדורגל, עם הרחקתם של סוויסה ולוגסי לעוד שלושה משחקים בפועל | בגזרת החיזוק: סליחי ומנגה מתרחקים מאשקלון, שנושאת עיניה לעבר משחק העונה בשבת הקרובה (18:15) מול האדומה מתל אביב
משחק העונה בפתח: אשקלון מארחת את הפועל ת”אלמשחק הזה חיכו באשקלון, ואפילו גם בהפועל ת”א, כל החודש האחרון. שתי קבוצות התחתית ייפגשו ראש בראש למשחק שהוא הרבה מעבר ל-6 נקודות. באשקלון מודעים לחשיבות הגדולה, ומצפים לאצטדיון מלא, שגם יניב לא מעט הכנסות. בפן המקצועי, ניצחון כחול עשוי להעניק זריקת מוטיבציה אדירה לקבוצה של יובל נעים באשר להמשך מאבקי הישרדות ואף להרחיק את הפועל תל אביב מהליגה הראשונה. עבור האדומים מדובר במשחק קריטי יותר, על החיים ועל המוות, מה שנקרא. הפסד באשקלון עלול לסיים עבורם את העונה, שכן במצב כזה, הפער מאשקלון ייצמח לכדי 12 נק’, פער עצום לכל הדעות.

יש אומרים, כי הליך הקפאת ההליכים ועצם ההליכה לפירוק, הם אלו שחרצו את גורלה של הפועל תל אביב העונה. בעידן שאחרי אמיר כבירי, האדומים מנסים לבנות על גביי ההריסות ולשקם את המחדלים הכלכליים שהותיר. “יש הרבה בלאגן בהפועל ת”א, אבל אנחנו פחות מתעסקים בזה. המטרה שלנו היא לנצח את המשחק בכל מחיר”, אמרו באשקלון, שמעדיפים להתרכז בעצמם. מוצ”ש, 18:15, אצטדיון ‘סלה’.  


יובל נעים, מאמן הפועל אשקלון


רודי חדד וריף מסיקה חוזרים לעניינים

כשאנחנו מדברים על שינוי, אנחנו מדברים במיוחד על רודי חדד. היהודי-צרפתי לא קיבל יותר מידי קרדיט מיובל נעים במהלך העונה, התקשה לפלס את הדרך ל-11 הראשונים, ואף לא זכה לעלות כמחליף ביותר מידי פעמים. נקודת המפנה הייתה משחק הגביע מול מכבי יפו. חדד קיבל את ההזדמנות, והשיב בניצוצות שהזכירו לנו כמה פוטנציאל וכישרון יש לו ברגליים. שני שערים שלו לרשתה של הקבוצה מליגה א’ קנו לו מקום קבוע בהרכב גם בשני משחקי הליגה האחרונים, ולמרות שלא כבש המשיך במגמת השיפור.


ריף מסיקה, האם ישחזר את התצוגה מול רעננה

במקרה של ריף מסיקה, הדברים התנהלו מעט אחרת. השחקן פתח טוב את העונה, אך בהמשך דעך יחד עם כל הקבוצה ואיבד את מקומו בהרכב. הקשר כבר קיבל הודעה מיובל נעים שהוא יכול לחפש קבוצה וכי הוא לא בונה עליו להמשך העונה. מסיקה אחז בהצעה מהפועל קטמון מהליגה הלאומית ואפילו כבר הגיע להבנות עקרוניות איתה, אך כאן לפתע הקערה התהפכה על פיה. נעים לא אהב את הפרסומים על כך שקטמון פנתה לשחקן תחת חוזה מבלי ליידע את אשקלון, ולמרבה הפלא, החזיר אותו לסגל במשחק מול בית”ר ירושלים. רצה הגורל, ובאותו משחק הורחקו שלושה שחקנים, מה שאילץ את יובל לפתוח עם מסיקה בשבת האחרונה מול רעננה. מסיקה, שכאמור כבר היה עם רגל וחצי מחוץ לקבוצה, השלים 90 דקות, קינח עם שער בכורה העונה וחתם ניצחון יקר מפז עבור אשקלון. האם המגמה תמשך? את זה בוודאי נוכל לראות בתקופה הקרובה.  

בתוך כך, אחרי שכבר היה נראה שהפועל אשקלון תחזק בצורה משמעותית החלק ההתקפי ותנחית שני זרים בעלי שיעור קומה, נדמה כי בשבוע האחרון העניינים החלו להסתבך.

החלוץ הצרפתי, דוד מנגה, הודיע לראשי אשקלון כי בשלב זה הוא דוחה את ההצעה שהוגשה לו ולא יגיע לישראל. ל’אובייקטיבי’ נודע כי הסיבה לכך היא הצעה שהשחקן אוחז מקבוצה טורקית, שחפצה בשירותיו, ושבה הוא מעדיף לשחק.

גם באשר לחלוץ האלבני, חמדי סליחי, לא ניתן לברך על המוגמר. האלבני, שמוערך מאוד על ידי יובל נעים עוד מהימים של השניים בהפועל עכו, לא מצליח להסדיר את שחרורו מקבוצתו, דבר שמונע את החתמתו בהפועל אשקלון. יש לציין, שלהבדיל ממנגה, משפחתו של סליחי כן מעוניינת להגיע לישראל, ושמה את אשקלון כאופציה ראשונה על פני קבוצות אחרות. לא ברור עד מתי יהיה מוכן להמתין יובל נעים לשניים, שכן חלון ההעברות הולך ואוזל, ובינתיים אשקלון נותרת ללא חיזוק רציני בחלק ההתקפי.

 

שתף באמצעות:

תגובות פייסבוק

תגובות פייסבוק

אודות מערכת האתר

קרא גם:

>עשור לנפילתו: תלמידי אמית טכנולוגי אשקלון במבצע ג’וחא

Share this on WhatsApp השבוע, במלאת עשר שנים לנפילתו של רס”ן יוחאי (ג’וחא) קלנגל הי”ד, …

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר.