ביום חמישי חזרה ענבל גלאם, למסך הטלויזיה בתפקיד שיושב עלייה הכי טוב שאפשר:אירמה, הלא היא הדודה של ממוקה/בראיון אישי במיוחד היא מספרת על החלום שלה להקים תיאטרון באשקלון:”כשאומרים שהחינוך חשוב, לזה בדיוק מתכוונים” / היא מקווה מאוד שאח שלה, ראש עיריית אשקלון ,תומר גלאם, ישכיל לעשות זאת”תומר בולדוזר ואני סומכת עליו”/ וכן, היא מחפשת חתן טוב וחושפת:”אם זה לא יגיע, אני שוקלת להביא ילד מחוץ לנישואים. אני מאוד אוהבת ילדים ולא רוצה להחמיץ את ההזדמנות.סיפרתי לאימא שלי וקיבלתי את ברכת הדרך. קבלו אותה/ אילת טפירו
יש בה משהו מיוחד , בענבל גלאם, היא קומפקטית , מלאת קסם ודרייב ומצליחה להדביק בצחוק המתגלגל שלה את כל מי שנמצא מסביבה.
מי שעבר על דף הפייסבוק שלה , לא יכול שלא לתת לה ‘לייק‘ על הפרומו שלה לתכנית ‘שנות השמונים‘ שעלתה לאוויר במאי וביום חמישי היה הפרק הראשון בעונה הנוכחית בהשתתפותה,בתכנית מגלמת ענבל את ‘אירמה‘, דודה של ממוקה. היא כותבת:.’עוברים ליום חמישי, איזה טכס יפה ..הויי, איזה יפה אני אהיה .. חכה, חכה מה אני עושה לך…’” אומרת אירמה במבטא. שלא מבייש שום דודה גרוזינית.
ענבל גלאם,38, היא שחקנית, מורה לתיאטרון וכותבת תסריטים, אם היא תביים את סיפור חייה היא יכולה ללא ספק לעשות סידרה בהמשכים. החל מסיפורי הילדות היפה שלה. ‘גדלתי בבית ללא אמצעים ומותרות, אימא הייתה מקלחת אותנו בזוגות עם סיר גדול של מים שהתחממו על פרימוס.’ היא נזכרת בערגה.. ועד לרגע בו הפכה למי שהיא בזכות עצמה:ענבל גלאם– ואם תרצו, אפשר להוסיף לה את הטייטל שמאוד מחמיא לה:אחותו של ראש עיריית אשקלון, תומר גלאם.
מי שמכיר את ענבל גלאם יודע שהילדה המצחיקה משכונת רמת אשכול, זאת שאפילו לא חלמה על חוג תיאטרון כי לא ידעה שיש בכלל מושג כזה.. תגיע כזה רחוק.היא קצת פחות מ1.60 על עקבים..אבל זה לא הפריע לה לשחק כדורסל וגם לצבור נקודות ולקלוע מהריבאונד.
בבית הספר היא הצחיקה את התלמידים והיום המורים מספרים בדיחות שלה בחדר המורים או בחדר המורות – כך רשום על הדלת בבית הספר בו היא מלמדת בראשון לציון. בצבא היא הייתה מפקדת בצוות ‘קשת‘ קורס מפקדות היא עשתה חיקוי של ריטה. “על החיקוי הזה רצו להעיף אותי מהקורס.הבנות שהיו איתי בקורס החתימו עצומה בה כתבו:” ‘אסור לצחוק?אם ענבל לא בקורס אנחנו פורשות.. ‘, “כשהגעתי לשיחה עם המפקדים הייתי כבר מוכנה לנזיפה ולעובדה שאני לא שם יותר..אבל אז המפקד הקריא לי את המכתב של החברות שלי לקורס.זה מאוד ריגש אותי והתחלתי לבכות. הם השאירו אותי..”
איזה חיקוי כבר עשית שהרתיח אותם?
עשיתי את ריטה בשיר שהיא מורידה חצי כתפייה.. וגם..עליתי על שולחנות..אבל הסוף טוב וזה מה שחשוב.אני זוכרת שיצאנו מהצבא ל‘תרבות יום א‘, זאת הפעם הראשונה שראיתי תיאטרון במלוא הדרו.הוקסמתי.אמרתי לעצמי אני עוד אגיע לכאן‘.אין לה תחושת החמצה שלא הייתה בחוג הנכון או בבית ספר לאומנות, היא שמחה בחלקה וזה כנראה גם חלק מהקסם שלה. “מי חשב אז על חוגים ?זה היה מותרות ולא היה כסף לדברים האלה.
תומר ואחותי פרח היו הולכים למועדון ‘בית ג‘רפי‘ לתחרות שירה.כל שנה הבת של חיים נגר, הייתה זוכה ותומר ופרח זוכים במקום השני.גם בתקופתי פעל התיאטרון של חני אלימלך, אבל אפילו לא בררנו כי זה לא היה במודעות.היה לנו זוג אופניים ששימש את כולנו ושיחקנו גולות, שבע אבנים ופורפרות.נהנו מכל רגע.ילדות כזאת אמיתית לא הרבה יודעים מה היא..אנחנו זה שנות השמונים האמיתי..התקלחנו בפרימוס כי לא היה דוד שמש ושלא לדבר על דוד חשמל..אימא הייתה מקלחת אותנו זוגות זוגות..עד שאבא שלי ז“ל בנה ביחד עם האחים שלי דוד היינו זורקים עצים באש וככה היינו מדליקים את הדוד.אני זוכרת שבימים הגשומים היינו הולכים עם המריצה לנגריה של שלמה ולוקחים שאריות של עצים.היינו חוזרים רטובים. ככה למעשה למדנו להסתדר בחיים ומכאן צמחנו“
הבמה שלה
ענבל אומרת שלעמוד על במה זה כוח עצום.”.אם הקהל מגיב לך בצחוק על משהו שהיה אמור להצחיק זו הצלחה , אם לא.. את בבעיה כשאת על הבמה , צריך לדעת לעשות את ה‘קאט‘ .אני זוכרת שאבא שלי ז“ל היה על ערש דווי , מצאתי את עצמי עושה שעה וחצי ‘קאט‘ זה שעה וחצי של של סבל.. כי אני אמורה להצחיק אנשים ולרגש אותם ולשכוח מהכאב הפרטי שלי.
בסוף ההצגה ‘קזה קזה‘ בקטע של שחרור ירושלים הייתי צריכה לבכות ואז נזכרתי בעניין הפרטי שלי ובכיתי באמת והדבקתי בבכי שלי את השחקנים וכמובן שגם את הקהל שחשב שאני באמת בוכה על ירושלים..
את מאלתרת או שאת צמודה לטקסטים?
יש במאים , כמו קובי חביה למשל, שאוהבים שמאלתרים.אני זוכרת שהלכתי הבייתה, ישבתי עם גיסתי לאה, שלימדה אותי גרוזינית ואכן בעונה השלישית תראו את אירמה נותנת פייט והדמות היא הרבה יותר אותנטית וזורמת.
אירמה היא למעשה ‘הזקנה‘, הכבשה השחורה של המשפחה שבגיל 36 ציפו ממנה להיות סבתא..
הדמות התלבשה היטב על ענבל.”ידעתי שרוצים לתפקיד, שחקנית עם מבטא גרוזיני ואני טובה בחיקויים.אני זוכרת שבאודישן הם התלבטו לגביי משום שהיה לי מבטא כבד.שלום אסייג,אמר שהמבט שלי כבד מידיי. הבימאי אמר לו שמבטא ‘כבד‘ אפשר להוריד וקח היה.
נראה אותך העונה עם יותר שעות מסך?
אותו הדבר כמו בעונה הקודמת .השנה מני אסייג, ,תסריטאי שנות השמונים אחיו של שלום , בחר להכניס הרבה דמויות ולגוון וזה הוריד מאיתנו.אני בכל אופן אופיע בשני פרקים העונה.
את כבר ותיקה על המסך, מזהים אותך ברחוב ?
בהחלט. עוצרים אותי בכל מקום בארץ וגם בחו“ל .הייתי בשוויץ ופנו אלי צופים שרואים את הסדרה וביקשו סלפי. והיה מקרה ששומר ביקש לבדוק אותי. אז החבר שלו אומר לו ‘מה אתה בודק אותה, זאת אירמה, דודה של ממוקה‘, הרבה מבקשים לעשות איתי סלפי ויש כאלה ששולחים לי הודעות בפייסבוק בשעה 2לפנות בוקר..”
יש בעיה לשחקנים מהפריפרייה להיכנס לפריים טיים?
התעשיה לא פשוטה בכלל ועדיין יש פערים וסטיגמות.אם לפרסומת של חריימה או מבקשים אימא אשכנזיה..אז מה נשאר..?
עם מה מזהים אותך כאחות של ראש העיר או דודה של ממוקה?
דודה של ממוקה בעיקר, אבל יש את אלה שרואים אותי ברחוב ואומרים:’ אחות של ראש העיר‘, ‘אחלה ראש עיר אח שלך‘
והמעמד מחייב, מה זה עושה לך?
אני פחות אוהבת שמקטלגים אותי למרות שברוך השם כל אחד מהאחים והאחיות שלי מוצלחים ואנשים טובים
התרגשת כשתומר נבחר לראשות העירייה?
התרגשתי כשנבחר זה אח שלי , אני פחות מתחברת לפוליטיקה..פעם עבדתי איתו במטה של ליברמן ולפני כמה שנים פתחנו ביחד מסעדה ‘בטעם של אימא‘
איך זה בבית ?
רואים את תומר הרבה פחות. אנשים אומרים לי ‘תמסרי לו…אני אומרת להם אם תראה אותו תודיע לו שהספינר של הבן שלו הגיע מ‘אלי אקספרס‘. מאוד קשה להשיג אותו .
אנחנו בקשר טוב אבל הוא עסוק .כשאני ממש מתגעגעת אני מרימה טלפון לאשתו טלי ומזמינה את עצמי לשישי אחה“צ לקפה ומאפה
בזמן שתומר היה מ“מ ראש העיר , ראש העיריה דאז איתמר שמעוני סדר את התאטרון. אז כעסת מאוד מהי עמדך כיום?
אם תאטרון ‘קדם‘ היה ממשיך לפעול הוא היה היום כמו תאטרון באר שבע.
הטעות של כולם היא שלא השכילו להבין שתרבות לא מכניסה כסף, תרבות מתאזנת או נמצאת בגרעון הבימה בגירעון של 12 מיליון ש“ח ומתגלגלים.
תרבות אמורה להביא תרבות לעיר. לא סתם הבימה, החאן מביאים אנשים מבחוץ. אם מדברים על חינוך תיאטרון זה א‘ ב‘. תלמיד בית ספר שהולך להצגה ועוד הצגה הוא רוכש חינוך.תרבות זה נכס לעיר ואני מקווה מאוד שלתומר אחי יהיו הכלים והרצון לפתוח תאטרון למען החינוך באשקלון.
זה אפשרי בכלל להחזיר את קדם?
לא פשוט כי המנכ“ל נעלם, העירייה חייבת כסף מתוכם 30 אלף ש“ח לי. תומר צריך לדעת שלעיר הזאת יש נכס גדול ולנכס הזה קוראים: חני אלימלך. היא כבר 25 שנה מנהלת את התיאטרון העירוני, כל שנה מסיימים בבתי ספר למשחק בארץ כאלו שהיו בתאטרון העירוני , ולצערנו רובם נוטים לא להישאר באשקלון.
שמעוני אמר בזמנו שאשקלון היא ‘בית מלון‘- אנשים עובדים מחוץ לעיר וחוזרים לישון באשקלון.וזאת הבעיה הכי גדולה. אני בעצמי נו??עת ללמד בראשון לציון משחק.למה?כי שם מעריכים אותי
אשקלון היא עדיין בית מלון, אנחנו באים לישון כאן אני רואה את הפקק כל בוקר. אלו שאיתי בפקק לא עובדים כאן וזאת הבעיה הכי גדולה של אשקלון.
אני אישית מלמדת בראשון לציון למה? כי באשקלון לא מעריכים מספיק, בואו תפתחו תאטרון בשכונות, את יודעת מה זה לתת לילד מוחלש תפקיד של מלך בהצגה? את יודעת לאיזה ילד זה הופך אותו?זה נקרא להשקיע בחינוך..וזה החלום שלי.
בואי נחזור לענבל. לא מזמן פרסמת מודעה בפייסבוק בנוסח ‘דרוש חתן‘ האביר הגיע?
אכן שיתפתי את עם ישראל ברצון שלי. לצערי לא מצאתי את האחד.אם זה יקרה בזמן הקרוב אז החתן ירוויח. אם לא, אני חושבת ברצינות להביא ילדים בדרך אחרת
מה הביא אותך להחלטה?
אימא שלי רוצה מאוד לראות אותי אימא. אני נתקלת בחברות שלא מצליחות להיכנס להריון וכן, אני רוצה להיות אימא , עד כדי כך שפעם אמרתי לרופא , תגיד לי שיש לי את המחלה אבל אל תגידי לי שלא אהיה אימא.. אני אוהבת ילדים , יש לי 30 אחינים ארבעה נינים אני אוהבת אותם אבל אני רוצה ילדים משלי. מגיע לי
את אישה דעתנית, אולי זה מה שמרתיע גברים?
גברים מפחדים מכוח וידע. אני יודעת הכל.. אני יכולה לעשות טיפול עשרת אלפים לרכב לבד, לשחק כדורסל. העלתי פוסט שהחלפתי גלגל. אולי זה מרתיע?
במשפחה יודעים על ההחלטה שלך?
כן והיא תומכת.גם אימא שלי זורמת איתנו
באחד הפוסטים שלך ביקשת גם מאביך ז“ל להתפלל עלייך היית קשורה אליו?
נכון אני הבת הקטנה גרתי בבית בכל התקופה שהוא לא הרגיש טוב.בחודש האחרון אבא רצה שנשחרר אותו, הוא אפילו ניסה לזרוק את עצמו מהכיסא ואני החזקתי אותו. הוא כעס עליי. בערב יום כיפור הוא קרא לי וביקש סליחה. יום למחרת אבא נפטר.
איך התגברת על הטיפול באבא והאובדן שלו?
ראש השנה לפני שאבא שלי נפטר הגיעה לחדר כושר מאמנת חדשה עם שיעור חדש.
הלכתי לשיעור אחרי ימים לא פשוטים בבית. חדר הכושר הוא המפלט שלי – הכוח לנפש שלי.
ופשוט התאהבתי בשיעור. לצערי שבוע אחרי אבי נפטר וכשהשיעור נכנס באופן קבוע למערכת לא הגעתי. חודש לא עשיתי ספורט .ואחרי חודש הגעתי, אבל לא השתוללתי בשיעור ורקדתי כמו שאני רגילה. הייתי ממוקדמת בספורט ולא במוזיקה. ויום אחד נכנסתי לשיעור שלה וביקשתי סליחה שאני לא צועקת כי אני באבל. הייתה לנו שיחה בפייסבוק – ושיתפתי אותה. מאותו יום היא עודדה אותי וכל שיעור שלה היה עידוד לנפש ולנשמה – היא לא ידעה את זה עד לפני חודש. שיתפתי אותה שהיא זאת שגרמה לי להתאושש מהאבל, שהיא הרימה אותי ושלעולם לא אשכח את זה – אני כתבתי לה ובכיתי ממש כמו עכשיו שאני דומעת.
“כל מה שילד צריך, זה מבוגר אחד שיאמין בו” אמר הרב שלמה קרליבך.
היא האמינה בי, ואני מאמינה בתלמידים שלי ולומדת להעצים אותם יום יום. היי??ה לי מורה כזו בתיכון ברונסון קוראים לה יפה עמר– אני מאמינה שמורה טוב הוא מורה לחיים, מעצב את דמותך מבלי שתצטרך לזכור את המקצוע שהוא לימד אותך אלא את הדרך להגיע להצלחה.
התחושה שכל אימון היא מתחה אותי עוד יותר והנפש התעצמה גרמה לי להחליט שאני רוצה לרדת במשקל ולא רק לעשות ספורט כבעבר. התייעצתי עם מאמנים שונים חברים, מהחדר כושר ועוד ואספתי את כל הידע לכוח וירדתי 14 קילו. ומורן קורן העצימה אותי בפוסטים שלה, בפוסטים שהיא גרמה לי לכתוב אחרי כל שיעור שלה. מורן קורן, היא הנפש התאומה שלי – ולא משנה אם אנחנו בקשר או לא תמיד אני ארגיש אותה. ותמיד כל חיי אודה לה על התקופה שהיא הייתה המלאך השומר שלי שחיזק בזמן האבל מבלי שהיא תדע. עכשיו אם תכתבי על זה היא תגלה.
יום אחד אמרתי לה אי אפשר לאכול קרואסון כששומרים והיא אמרה לי את יכולה לאכול לנפש עכשיו קרואסון, לא כדאי להפוך להרגל או להיסחף – ירדתי למאפיה ואכלתי קרואסון – זה לא פגע בדיאטה – נו אני לא אוהבת לקרוא לזה דיאטה – אני שומרת – בכל זאת מבלה בג‘ק על הבר עם חברות וכוס בירה.היא לימדה אותי שיונה עושה קוסוקס – וזו בדיחה שכל מתאמנת שלה שהייתה בשיעור תבין“
כותבת לאבא יעקב
אז שניה לפני שהחג נכנס הלכתי לבקר את אבא…לא אבא שבשמיים ההוא משנות ה-80 … את אבא שלי ז“ל בבית העלמין.כשהגעתי הדמעות יצאו לבד. מן תחושה של…..הנה עוד חג בלעדייך, מי ישפריץ עלייך מים מחר בבוקר.??.החיוך שלך עולה לי תמיד צחקת מכל בדיחה וצחוקים שעשיתי איתך. אבא ביום הזה של מתן תורה לעם ישראל. אני מבקשת ממך שם למעלה. תתפלל לבריאות של אמא. את הצלחת ילדייך אתה רואה מלמעלה – אני יודעת. כמה זה קשה שאתה לא פה לחגוג איתנו את ההצלחות האלו. אבא יקר מבקשת אני ממך תתפלל שלא אהיה לבד, שאמצא את הזיווג שלי, שאהיה שלמה עם מה שלפני ושלמה עם ההחלטות שלי. שאצליח לדלג על כל מכשול ולנצח את הכל. ובעיקר אבא שמור אותי מכל רע , מהסובבים אותי לטוב ולרע. ותקפוץ אלי בחלום, שלח לי סימן מה עלי לעשות. יודעת שאתה אוחז בידי יום יום מלווה אותי לכל מקום. אוהבת אותך אבא ומתגעגעת.
אסייג מפרגן
מני אסייג שכתב את הדמות של אירמה , לא מפסיק לפרגן ‘ענבל היא פצצת אנרגיה מוכשרת בטירוף.אני יודע שאוהבים אותה אבל השנה הקונספט הוא שיש עוד הרבה דמויות אני מקווה שבעונה הבאה נראה אותה יותר.. בינתיים אני יכול לגלות שבסדרה היא תתחתן ויהיו הרבה צחוקים איתה
אשקלון פוסט פורטל האינטרנט של אשקלון